Over ons

Wie we zijn, wat we doen en hoe goed we dat doen

Wij zijn een 90 jaar oud familiebedrijf uit Utrecht dat al sinds 1929 mensen helpt met verzorgd verhuizen en het netjes bewaren en beschermen van hun spullen in onze opslag.

Jij de regie, wij het werk

0

Blije verhuisde mensen in het afgelopen jaar

0

Beschikbare m³ aan opslagruimte

0

Gemiddelde klantblijheid :)

Wie we zijn.

Wij zijn W. van Haarlem Verhuisservice, alweer de derde generatie verhuizers. Transport, opslag en verhuizen is wat we doen.

En dat kunstje hebben we na 90 jaar inmiddels aardig onder de knie. Klanten geven ons gemiddeld namelijk een 9! En daar zijn we trots op.

Wat we doen.

Wij doen ons stinkende best om een glimlachfabriek te zijn!

Dat doen we door van verhuizen weer een feestje te maken. Onze verhuismeesters zijn namelijk vakmannen en -vrouwen die niet alleen zorgzaam zijn en hard werken, maar ook jou helpen door aan de dingen te denken waar jij niet aan gedacht hebt.

Jij de regie, wij het werk.

Hoe goed we dat doen.

Als je het aan onze klanten vraagt, zijn er drie punten waarin wij uitblinken:

Flexibiliteit. Vertrouwen. Gewoon dóen.

flexibel icoon

Flexibiliteit

Er zijn 1.000 dingen waar je aan moet denken tijdens een verhuizing en je hebt vast niet overal aan gedacht. Geen probleem, wij passen ons gewoon aan.

Verhuizen staat in de top 3 meest stressvolle gebeurtenissen, terwijl het juist een feestje zou moeten zijn dat je naar je nieuwe huis gaat. Wij willen ervoor zorgen dat je weer een reden voor een feestje hebt!

Daarom denken wij met je mee, sluiten we je wasmachine vast voor je aan en brengen we de boekenkast die net niet past voor je naar de stort, terwijl jij boodschappen doet. Vinden we heel normaal.

En als wij na de klus de deur achter ons dichttrekken en jij voor het eerst alleen in je eigen nieuwe huis staat en om je heen kijkt, hopen wij op die glimlach van geluk en dat je moe maar voldaan neerploft op de bank in je nieuwe thuis.

vertrouwen icoon

Vertrouwen

We snappen dat je zuinig bent op je spullen en niet wil dat er iets beschadigd raakt tijdens de verhuizing. Dat willen we zelf ook niet. We doen er dan ook alles aan om dit te voorkomen!

Daarom werken we met echte professionals, gebruiken we alleen professioneel materiaal om je spullen mee in te pakken en te verhuizen en bieden we garanties en zekerheden.

Blijkt er achteraf toch iets beschadigd te zijn? Dan gaan we niet met je in discussie, maar zorgen we ervoor dat er een oplossing komt.

Zekerheden waar je op kunt vertrouwen:

Wij zijn een Erkende Verhuizer

Eerlijke prijzen, zonder addertjes onder het gras

Je inboedel is niet alleen verzekerd op de dag van verhuizing, maar de eerste 30 dagen daarna

Meer dan 97% van de verhuizingen in de afgelopen 4 jaar verliep geheel vlekkeloos

Geen bijkomende opslagkosten

CO² neutraal verhuizen en spullen opslaan

gewoon doen icoon

Gewoon dóen

Omdat verhuizen zo een stressvolle gebeurtenis is, zien veel mensen enorm op tegen de grote dag. En dan heb je idioten als wij die er ons vak van hebben gemaakt! Dan moeten we haast wel gek zijn, toch?

Welnee, wij houden er gewoon van om als geoliede machine alles systematisch, netjes en strak te verhuizen! Zo gepiept.

Onze verhuizers weten van aanpakken en doen dat met een glimlach. De meest gehoorde reacties zijn niet voor niets:

Gezellige mensen, hard gewerkt, niks was te lastig.

W. van Haarlem Verhuisservice in Bananasplit!

Jep, we zijn in de maling genomen door Frans Bauer en z'n vrienden. Voor wie het televisieprogramma Bananasplit niet kent: daarin worden met verborgen camera's mensen in de maling genomen. Zo ook onze verhuizers!

We werden ingeschakeld om uit een tuinhuis zware fitnesspullen te verhuizen. Op de beruchte dag was het buiten 25°C. Terwijl onze mannen heen en weer liepen, werden ondertussen steeds stiekem extra fitnessspullen in de ruimte neergezet en zo leek er geen einde aan de klus te komen!

Onze geschiedenis.

Opa vertelt

Het prille begin

Die W. in onze naam? Die komt van Wim, met wie het verhaal allemaal begon in 1929. Samen met zijn broer Hendrik stroopte hij zijn mouwen op, kocht hij twee vrachtwagens en begon hij met het vervoeren van vis en groente voor plaatselijke vis- en groentehandelaren.

De eerste verhuizingen

Acht jaar later - in 1937 - besloten de vishandelaren zelf hun transporten uit te voeren. Hendrik bleef in de groente en Wim besloot toen verder te gaan in de verhuizingen. Daar was die mooie vrachtwagen ook uitstekend geschikt voor! En zo werd de basis gelegd voor W. van Haarlem Verhuisservice.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog

Tussen 1940 en 1945, tijdens de Tweede Wereldoorlog, werd het lastiger. De verhuiswagen werd ingevorderd door het Rode Kruis om gewonden mee te vervoeren. Gelukkig mocht Wim gebruik maken van een andere verhuiswagen uit Utrecht om zo toch brood op de plank te krijgen.

Groei en uitbreiding!

Na de Tweede Wereldoorlog was alles weer koek en ei en ging het stukken beter met het bedrijf! In 1947 werd zelfs het eerste personeelslid aangenomen!

De groei van W. van Haarlem Verhuisservice zette vrolijk door in de jaren '50. Daardoor kon in 1958 een gloednieuwe verhuiswagen gekocht worden. Ook deze keer een Dodge, net als de allereerste wagen. Omdat de verhuizingen steeds groter werden, werd er ook een aanhanger aangeschaft.

Niet alleen particulieren werden verhuisd. In de wijk Zuilen waren twee grote fabrieken gevestigd, Demka en het Werkspoor. W. van Haarlem Verhuisservice kreeg veel opdrachten van de twee bedrijven. En na de bouw van de wijken Hoograven, Kanaleneiland en Overvecht kwam er nog meer werk.

Naast het verhuizen gingen we ook steeds meer transporten verzorgen voor relaties. Er kwam steeds meer vraag naar opslag en onze eerste ruimte voor meubelopslag werd gehuurd. Dit was bij Bakker Amsing, ook in Zuilen. Ook wel bekend als het "Landje van Amsing".

1965: de verhuizing van onszelf

Daarop volgde in 1965 de verhuizing van W. van Haarlem naar een groter pand in De Meern, de plaats waar ons bedrijf nog altijd gevestigd is. Inmiddels hebben we een veel moderner en groter pand - dat helemaal energieneutraal is - maar we zitten tot op de dag van vandaag nog altijd in De Meern, direct langs de A12!

Jaren '70 tot nu

In de jaren '70 veranderde het een en ander binnen Van Haarlem. Oprichter Wim van Haarlem deed in 1972 een stapje terug. De tweede generatie Ton, Wil en Fred vormden nu de directie. Ook gingen we steeds meer internationale verhuizingen verzorgen. Zelfs naar Tunesië! Het computertijdperk diende zich aan en zo gingen wij voor verschillende klanten computerapparatuur transporteren. Het pand in De Meern werd uitgebreid voor opslag en overslag.

De jaren '80 begonnen helaas minder leuk voor het bedrijf, omdat Wim van Haarlem overleed. Hij wordt nog altijd herdacht als een bijzondere en hardwerkende man. De familie heeft sindsdien voor het voortbestaan van het bedrijf gezorgd. Inmiddels zit alweer de derde generatie aan het roer. Kleinzoon Bram - inmiddels ook alweer 43 jaar en vader - is nu de directeur.

verhuiswagens van vroeger
wim van haarlem

Oprichter Wim van Haarlem

aanhanger verhuiswagen w van haarlem

Ga je verhuizen of zoek je goedkope tijdelijke opslag?

Neem contact met ons op.

Damzigt 1

3454 PS De Meern