De beste manier om te verhuizen: 3 verschillende methodes vergeleken

Er zijn verschillende manieren waarop je kunt verhuizen, bijvoorbeeld verhuizen met een verhuisbox of doet-het-zelf verhuizen. Bepaal welke oplossing het beste past bij jouw wensen en budget.

vergelijking verhuis methodes
Bram van Haarlem

Bram van Haarlem

9 september 2019

Deze pagina heeft een uitgewerkt vergelijkingsschema dat gemaakt is om te bekijken op een desktop, laptop of tablet. Het werkt helaas niet op mobiele devices met portrait weergave. Open deze pagina opnieuw op een desktop, laptop of tablet om het vergelijkingsschema te bekijken.

Zelf verhuizen

Verhuizen met een verhuisbedrijf

Samen Verhuizen

Verhuizen met een

Verhuisbox Thuisbezorgd


Voor wie?

Voor als je belangrijkste doel is om geld te besparen. Je hebt genoeg vrienden, kennissen en familie op wie je een beroep kunt doen en je hebt een busje of vrachtwagen tot je beschikking.

Als je zorgeloos en professioneel wilt verhuizen en je graag je spullen tegen schade verzekerd hebt.

Als je je verhuizing graag zelf doet, maar de grote of zware spullen liever laat doen.

Als je graag op je eigen tempo verhuist, je een beetje kostenbewust bent en je een parkeerplaats voor de deur tot je beschikking hebt.


Gemak

Uiteraard kies je met zelf verhuizen niet voor gemak.

Gemak, dat is één van de belangrijkste redenen om je verhuizing volledig door ons te laten doen. Of je er nu bij blijft of van de mogelijkheid gebruik om ondertussen boodschappen te doen, het is helemaal jouw feestje.

Laat ons bijvoorbeeld het grote en zware meubilair doen: de wasmachine, je kluis, de boekenkast, het bed. Dan hoef jij alleen nog de kleine dingen in te pakken.

Het in- en uitladen van al je spullen doe je nog altijd zelf. Je hebt alleen het gedoe van het transport niet. In een Verhuisbox past ongeveer 3x zoveel als in een busje, dus heen-en-weer rijden is er niet meer bij.


Kosten

Je bespaart het meeste geld met zelf verhuizen. Je bent alleen geld kwijt aan het eventueel huren van een busje of aanhangwagen, verhuisdozen en uiteraard het eten en drinken voor de helpers.

Omdat je hele verhuizing van A tot Z geregeld wordt is dit is de meest zorgeloze, maar ook duurste optie.

Wij komen langs met een verhuisauto en verhuisspullen. Je beslist zelf wat wij voor je doen en hoe lang we voor je werken. Hoe meer je voorbereidt, hoe sneller de verhuizing verloopt. Dit is vanaf € 350.

Vanaf € 275 (inclusief btw) zetten wij een verhuisbox voor je deur. Dan heb je 3 dagen de tijd om hem op je eigen tempo te vullen. Vervolgens verhuizen wij hem en heb je nog eens 3 dagen de tijd om uit te pakken (langer mag ook).


Snelheid

Je hebt niet de ervaring, kunde en materialen van een professionele verhuizer, dus je doet er langer over dan een verhuisbedrijf.

Met onze 90 jaar ervaring hebben we het verhuisvak helemaal tot in de puntjes uitgekiend en kunnen we in een hoog tempo op professionele wijze verzorgd verhuizen. In de meeste gevallen is de klus binnen een halve dag geklaard.

Met wat extra handjes (en wat goede ideeën van de professionals) gaat je verhuizing een stuk sneller en soepeler.

Dit is de oplossing voor als tijd niet echt een rol speelt. Je kunt lekker in je eigen tempo in- en uitpakken.


Risico's

Uiteraard ben je helemaal zelf verantwoordelijk voor je eigen verhuizing en eventuele schade.

Als je verhuist met ons dan is je hele inboedel verzekerd tegen schade. En er is geen eigen risico. Onze vakmannen en -vrouwen zijn echte professionals die weten wat ze doen en alleen professioneel materiaal gebruiken. In de afgelopen 4 jaar verliep meer dan 97% van de verhuizingen helemaal zonder schade.

De spullen die je ons laat verhuizen zijn uiteraard helemaal verzekerd tegen schade.

Het inpakken doe je zelf, maar wij verzorgen het transport voor je, dus je hoeft niet zelf te rijden met een grote bus of vrachtwagen die je niet gewend bent.

Conclusie

De beste keuze voor jou

Tussen zelf verhuizen en je verhuizing helemaal uitbesteden zitten ook nog creatieve tussenoplossingen. Zo is het mogelijk om voor elk budget en elke wensenpakket een verhuizing samen te stellen. De belangrijkste vragen die je in dat keuzeproces kunt afwegen zijn:

  • Wat is mijn budget?
  • Hoeveel wil ik zelf doen?
  • Hoeveel risico ben ik bereid te nemen?
  • Hoe snel wil ik dat de klus geklaard is?

Weet je het niet helemaal zeker, bel of mail ons. Wij weten precies welke vragen we moeten stellen om je tot een antwoord te helpen.

Stel ons je vraag.

Wat je van ons mag verwachten.

We beloven binnen een werkdag contact met je op te nemen...

... maar meestal is het al binnen twee uur.

Als we je bellen doen we dat tussen 08:00 en 17:00 uur. Je kan ons altijd bellen wanneer het jou uitkomt.

verhuizen puzzel conclusie